Международен фестивал на занаятите и изкуствата „Традиция във времето“

fest-bg.comtradicia-vav-v-1650d025f347e46e2f4a9e94cbdd52af9edf1c2c

Тринайсет държави ще представят своята култура и изкуство по време на Фестивала на занаятите и изкуствата с международно участие “Традиция във времето”. Организатори са община Троян и Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата, което ще бъде домакин на творци от България, Полша, Канада, Индия, Иран, Палестина, Индонезия, Алжир, Судан, Йемен, Ливан, Ирак и Куба.

Универсалният език на изкуството ни дава достъп не само до традициите и атмосферата на миналото, а и до ценностите и особеностите в съвременния бит на различните общества. Допирът до творчеството и духа на някои от най-древните култури в света ще бъде за всички едно неповторимо и вълнуващо духовно преживяване.

Жителите и гостите на община Троян и изложението ще могат да направят едно “културно околосветско пътешествие”. Неизменна част от празника ще са и организираните в парка на комплекса ателиета по грънчарство, тъкачество, иконопис и дърворезба.

Материалът Международен фестивал на занаятите и изкуствата „Традиция във времето“ е публикуван за пръв път на Fest-bg.com.