София2018 представи Фотоизложбата на Гео Калев “София на едно колело“

0

София – Европейска столица на спорта представи самостоятелната Фотоизложба на Гео Калев под наслов „София на Едно Колело“. 30-те фотоса са запечатали уникални моменти от навлизането на този нов спорт в България.

 

„Една история за едно колело с което можеш да обиколиш Земята. Едно колело което променя и дава криле. Колело което нарекохме – Юнисайкъл, защото буквата „Ю“ прилича толкова много на колелото Ю=YOU,“ казва авторът на фотосите.

 

„Това е история за едно момиче Галина Рьом Рожбек, което преобръща света и поглежда от другия край, балансира и използва колело за игра, спорт, за социален инструмент, за всекидневно придвижване. Учи хората как да намерят своя баланс,“ твърди още Калев

 

Галина е световен шампион по юнисайкъл в няколко дисциплини и самата представи спиращи дъха изпълнения по време на Откриването на фотоизложбата пред Фонтаните в Градската градина срещу Народния театър. На семплата церемония присъстваше  Анатоли Илиев – организационен секретар на София 2018 и член на Управителния борд на ACES EUROPE, който поздрави присъстващите и пожела успех на пионерите в навлизането на този нов спорт у нас. Илиев изтъкна важността на подобни инициативи, които кореспондират с приоритетите на Столична община в популяризирането на спорта, на здравословния и екологичен начин на живот.

 

Юнисайкъл е бързо развиващ се спорт и София Юнисайкъл Клуб е нова възможност за преодоляване на гравитацията и балансиране върху една точка за предвиждане и скокове и трикове. Наскоро бе поставен и световен рекорд с обикалянето на целия свят на едно колело.

 

Изложбата можете да видите до 20 август 2018 г.

 

Материалът София2018 представи Фотоизложбата на Гео Калев “София на едно колело“ е публикуван за пръв път на София 2018.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here